ترس برندهای معروف دنیا
برندهای معروف دنیا ترس های بزرگی دارند هیچ برند معروف تجاری وجود ندارد که از حاشیه سازی تخریبی علیه خود توسط رقبا بیم نداشته باشد کوچکترین اشتباه در عرصه تبلیغات ، کوچکترین اشتباه منجر به فاش شدن یکی از اسرار تجاری یا قوانین نانوشته شرکت می تواند منجر به بزرگترین کابوس شرکت معروف تجاری شود . این موضوع به خصوص زمانی که طرفین درگیر یک اختلاف با شخص حقوقی یا حقیقی دیگری هستند و موضوع به فعالیت شرکت ارتباط دارد بیشتر مطرح می شود برند معروف تجاری از این ترس دارد که اختلافات فیمابین منجر به حاشیه سازی و خوراک رسانه ای شود دراین صورت منافع شرکت را به خطر می اندازد.
دراین خصوص دو موضوع را بررسی میکنیم:
اول اینکه اگر مشتریان و شرکتهایی که با وی همکاری و تعامل دارند از اختلاف وی با شخص دیگر مطلع شوند ممکن است در ادامه تعامل خود با وی دچار تردید شوند و به عبارتی چهره ی آن در نظر آنان دچار خدشه و بی اعتباری شود و در نتیجه سهم بازار وی کمتر شود . دوم اینکه اگر کار به رسانه ها کشیده شود و یا افراد غیر متوجه موضوع شوند این امکان وجود دارد اسرار تجاری شرکت فاش شود و این موضوع می تواند منجر به سواستفاده رقبا از اسرار تجاری وی گردد و درنتیجه پیشتازی یا منحصر به فرد بودن خود را از دست بدهد . سوم اینکه اگر کار به محاکم قضایی بکشد به نوعی گویی باید قید ادامه رابطه تجاری خود را به طرف مورد اختلاف برای همیشه بزند . بنابراین شرکتهای بزرگ تمام تلاش خود را می کنند مشکلات خود را پشت درهای بسته حل کنند به این دلیل اولین راه حل مذاکره است مذاکره مطمئن و دوستانه ترین روش حل اختلاف است و هیچ کدام از اثار منفی فوق الذکر را ندارد و گاهی منجر به تقویت رابطه نیز میشود در گام بعدی سازش و میانجیگری است استفاده از شخص ثالث مطمئنی که مورد وثوق دو طرف باشد و پایبند به حفظ اسرار و دغدغه های تجاری طرفین و درنهایت مراجعه به داوری.
خصوصیت محرمانگی داوری:
داوری از خصوصیت محرمانگی برخوردار است و داور موظف به رعایت آن است از طرف دیگر به خاطر خصوصی بودن داوری ، هیچ فرد ثالثی متوجه این اختلاف و رسیدگی توسط داور نمی شود برخلاف محاکم قضایی که یک مرجع عام می باشد و رجوع به آن علاوه بر اینکه در منظر عموم می باشد و حداقل رسانه ها از اصل رجوع برندهای مهم تجاری به دادگاه مطلع میشوند و پرسنل دخیل در دادرسی مانند کارمندان دفتر و سایر افراد دخیل در دادرسی ممکن است در کنار رسانه ها به انتشار عمومی این ماجرا عمدا یا سهوا کمک کنند درحالیکه داوری باتوجه به موردی و خصوصی بودن آن درصورتی که طرفین داوری شخص غیر را مطلع نسازند و به قول معروف پشت درهای بسته جلسات داوری را برگزار کنند هیچ کس متوجه نخواهد شد . یکی دیگر از خصوصیات مهم داوری این است که طرفین اختلاف می توانند در خصوص شخص داور و جزییات ایین رسیدگی توافق کنند و همچنین حق انتخاب شخص وکیل غیر از کسی که پروانه وکالت دارد نیز در داوری مجاز است بنابراین این آزادی عمل بیشتر منجر به محرمانه تر ماندن جریان داوری و حفظ دغدغه های برندهای معروف می شود .
اگر در گوگل کمی سرچ کنید با این موضوع بیشتر اشنا خواهید شد که فاش شدن اسرار تجاری و یا رسانه ای شدن برخی دعاوی شرکت های معروف تجاری تا چه میزان لطمه به اعتبار و سهم بازار آنها وارد کرده است .