داوری داخلی

نقش مدیریت در داوری داخلی

12

نقش مدیریت در داوری داخلی

داوری داخلی یکی از ابزارهای اصلی حل اختلافات است که نیاز به مدیریت کارآمد دارد تا به صورت موثر اجرا شود. مدیریت در این فرایند نقش بسیار مهمی دارد و می‌تواند به طور فعال در هر مرحله از آن تاثیر گذار باشد. در ادامه، نقش مدیریت در داوری داخلی از جوانب مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرد. این موضوع زمانی که یک سازمان داوری یا یک موسسه داوری قصد انجام آن را دارد بیشتر معنا پیدا می کند چه اینکه زمانی که شما به داوری موردی مراجعه میکنید مدیریت داوری نیز بر عهده شخص داور و در صورت تعدد داوران برعهده سرداور خواهد بود یکی از نقش‌های اساسی مدیریت در داوری داخلی، تعیین سیاست‌ها و راهنمایی‌های مربوط به این فرایند است. مدیران با تدوین سیاست‌ها و دستورالعمل‌ های مناسب، فرایند داوری داخلی را برای اعضای سازمان شفاف و قابل فهم می‌سازند و به ایجاد اعتماد بین طرفین کمک می‌کنند.

غیرقابل-ارجاع-به-داوری-150x150-1
ارکان-داوری_-150x150-1

همچنین، مدیریت مسئولیت اجرایی

در داوری داخلی دارد. این شامل نظارت بر  تعیین داوران توسط طرفین ، برنامه‌ریزی جلسات داوری، و مدیریت فرآیند اجرایی می‌شود.حتی در برخی سازمان های داوری ، انتخاب داور توسط طرفین باید به تایید سازمان داوری برسد و سازمان داوری ، داور انتخابی را دارای صلاحیت بداند .در ادامه، مدیریت نقش مهمی در ارتباط با طرفین داوری داخلی دارد. مدیران باید به ایجاد محیطی متعادل و بی‌طرف در فرایند داوری داخلی توجه کنند تا از حفظ عدالت و انصاف در حل اختلافات اطمینان حاصل شود حتی در برخی سازمانهای داوری سازوکارهای لازم برای جرح داور و پاسخگویی به آن تنظیم شده است . همچنین، مدیریت باید در جهت ارتقاء فرهنگ داوری داخلی  تلاش کند. ایجاد آگاهی در میان مخاطبین بالقوه و احتمالی  در مورد اهمیت و مزایای داوری داخلی، تشویق به استفاده از این روش برای حل اختلافات و ارائه آموزش‌ های لازم در این زمینه از وظایف مدیریت در ارتقاء فرهنگ داوری داخلی محسوب می‌شود که این مهم میتواند با استفاده از ابزارهای وبینار و کتاب یا نشریات الکترونیک فراهم شود . علاوه بر این، مدیریت مسئولیت دارد که  پیشرفت و ارزیابی داوری داخلی در سازمان یا موسسه داوری را  پیگیری کند. این شامل بررسی نتایج داوری‌های انجام شده، تجزیه و تحلیل علل اختلافات و ارائه پیشنهادات برای بهبود فرآیند داوری داخلی می‌شود.

در نهایت،

مدیریت باید از حفظ اسرار و رعایت حقوق طرفین در داوری داخلی اطمینان حاصل کند. تضمین حفظ حریم خصوصی، اجتناب از تبعیض و تضمین دسترسی طرفین به اطلاعات لازم برای موفقیت داوری داخلی از وظایف اساسی مدیریت در این زمینه است.

همچنین، مدیریت در داوری داخلی نقش مهمی در ارتقاء اعتماد و انضباط سازمان یا موسسه داوری  دارد. با ایجاد یک فرآیند داوری موثر و عادلانه، مدیریت می‌تواند به تقویت اعتماد و انضباط کارکنان در سازمان داوری  کمک کند. طرفین مطمئن هستند که اختلافاتشان به صورت عادلانه و با رعایت قوانین داخلی حل می‌شوند، احتمال تقاضای کمک از دیگر مراجع حل اختلاف کمتر می‌شود. همچنین، مدیریت با ایجاد و ترویج فرهنگ انتقادپذیری و مشارکت در داوری داخلی می‌تواند به بهبود محیط کاری و ارتقاء انگیزه کارکنان و داوران کمک کند. وجود یک فرهنگ که از کارکنان تشویق به بیان نظرات و انتقادات سازنده در مورد فرایند داوری داخلی می‌کند، باعث افزایش مشارکت و مشارکت فعال آن‌ها در این فرآیند می‌شود و در نتیجه، به بهبود کارایی و کیفیت تصمیم‌گیری‌ها کمک می‌کند.به این ترتیب، مدیریت با ایفای نقش‌های مختلف و اجرای بهینه فرایند داوری داخلی ، می‌تواند به حل مسائل و اختلافات کمک کرده و از سویی دیگر به تقویت محیط کاری سالم و پایداری در سازمان نیز  کمک نماید. اما اگر سازمان یا موسسه ای درکار نباشد و شخص داور بخواهد ضمن داوری مدیریت امور را نیز برعهده بگیرد باید از ساز وکارهای لازم و بخصوص فناوری های روز استفاده مناسب و اکمل را بنماید تا بتواند داوری موردی را مانند یک داوری سازمانی مدیریت و به سرمنزل مقصود برساند .